Alla inlägg under juli 2008

Av Sara Bingström - 11 juli 2008 17:54

Har varit till klubben och kört lite lydnad. Fot, hoppet, apportering och så har vi pulat lite med framförgåendet. Det gick väl sådär hyfsat, bortsett från att Wilda flera ggr drog iväg från Louise på agilitybanan. Wilda kommer till Louise efter ett tag och Louise har hojtat en lång harang av pluttinuttiga ord och gärna sprungit och gömt sig också... Att säga ett "kom" eller "hit" eller nåt funkar liksom inte.


Skulle köpa en hundbur av en kille och var såklart så jävla godtrogen att jag betalade samtidigt som han sa sig ha skickat paketet... Tror ni jag fått nån jävla hundbur? 1600:- är inte mkt pengar men när man, som jag, har en lön på 5000:- så är det en förmögenhet.

Av Sara Bingström - 9 juli 2008 21:53


Var iväg till Lotta för lite träning idag och tog även med Louise & Wilda.


Först lite lydnadsträning, linförighet, hoppet och apportering. Lotta filmade apporteringen och linförigheten, men tyvärr räckte inte tiden till att titta på filmen. Linförigheten börjar bli ganska bra även om Hezzy fortfarande tränger en del. Apporteringen är flamsig men hon hämtar glatt och kommer in med apporten och det är jag nöjd med, en gång i tiden gick hon ju faktiskt och gömde sig om man tog fram en apport... Hoppet är helt ok, hon hoppar ut, sätter sig , hoppar tillbaka och sätter sig rakt och fint vid min sida. Jag skulle gärna vilja ha ut henne en bit längre, men det får vi väl jobba vidare på.


Sedan körde vi en budföring som gick riktigt bra, även om jag fick säga "fot" när hon skulle tillbaka till mig, det var väl kanske ngn kattbajskorv som lockade bakom mig.


Så hade snälla Lotta lagt ett litet spår på kanske 200m med två korta pinnar åt oss. Spåret gick bra, men Hezzy tappade bort sig lite i en vinkel. Hon var ganska taggad, men det är väl inte så märkligt när vi f-n inte spårat på veckor...


Fick även träffa Lottas kompis Ylva som var där och tränade med vackra dobbisen Vilja, trevligt!

Till helgen ska vi försöka åka till Östhammars BK och träna tillsammans, det ser jag fram emot!


Lotta är förresten en jäkligt bra mentor/träningscoach! Hon är alltid ärlig och säger hon att någonting är bra så är det liksom inget hon säger för att vara snäll utan för att hon verkligen tycker så. Samma sak åt andra hållet, är man kass så får man veta det! *tummen upp*


Just det, den nya presentationsbilden har Lotta tagit idag.


Av Sara Bingström - 8 juli 2008 23:34

Idag var vi till klubben en sväng och tränade. 5 st mattar var vi.

Tränade linförighet/fritt följ, platsliggning, läggande, inkallning, hopp och apportering. Allt gick bra förutom att Hezzy plötsligt vid andra apporteringen inte tog apporten, så vi fick göra ett nytt försök som då gick bra. Öht tycker jag att Hezzy gjort enorma framsteg nu på sista tiden och det är jag såklart jätteglad över.


Imorgon ska vi till Lotta och träna och det ska bli jättekul.

Av Sara Bingström - 4 juli 2008 13:45

Åkte till klubben en sväng med Hezzy för att träna. Några uthopp med klickern först, sedan några återhopp och sen provade jag hopp-sitt-hopp som hon gjorde helt perfekt ett par ggr! Sedan lite fritt följ med helfokuserad hund. Johanna och Leia kom till klubben och H tappade bara fokus en kort stund innan hon kom på att hon ju var där för att jobba med matte.

Hezzy och Leia fick ligga plats ca 2 min. utan några som helst problem och sedan filade vi lite på lägganden.

Jag är iaf helnöjd med Hezzys insats idag!

Av Sara Bingström - 3 juli 2008 13:55

Igår åkte jag och Hezzy till Lotta för lite träning.

Först tränade jag på egen hand nästan en timme, fot, hoppet, inkallning och läggande.

Sedan hjälpte Lotta mig med några budföringar som väl inte var några 10-poängare direkt.. Körde lite fotgående och sedan filade vi lite på hoppet. Hezzy kan återhopp och uthopp, men det förbannade sättandet däremellan är det värre med. Antingen så sätter hon sig inte alls, eller så sätter hon sig toksnett, eller så sätter hon sig en halv millimeter från hindret. Jag ska träna sättanden med klickern utan att blanda in hindret nu ett tag så hon åtminstone fattar att man ska sitta när jag säger ordet "sitt!"


Sen fick jag ligga sökfigurant när Danne skulle träna Giza, det gick bra och de enda som tuggade på mig var myggjävlarna... ;-)

Giza och Danne körde lite lydnad också och jag fick den stora äran att kommendera en karl, det var länge sen må jag säga! Jag tyckte lydnaden såg jättebra ut, hoppas det håller i sig på tävlingen i helgen!


Efter detta lekte Hezzy och Danne med bitstocken en stund och jag kan konstatera att hon blir en helt annan hund än när jag håller i bitstocken.


Som vanligt gick tiden alldeles för fort och det var dags att åka hem igen, men förhoppningsvis blir det mer tid för träning där framöver.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

Äsch då!! Läste nyss i Lottas blogg att Giza börjat löpa och inte kan vara med på schäfer-SM, det var trist!





Av Sara Bingström - 1 juli 2008 22:31

Ikväll har Hezzy och jag varit på agilityträning på klubben. Vi provade bågar till slalomet som ska hjälpa till i inlärningen så hunden "inte kan göra fel". Efter ett par misslyckade försök fick Hezzy kläm på hur det skulle gå till (vi har ju aldrig kört slalom förut) och gjorde ett antal lyckade försök. Hon var extremt taggad efter lång tids pralinätande i soffan men skötte sig ganska bra ändå.

Vi cyklade till klubben, tränade, cyklade hem... Väl hemma visade hon inga som helst tecken på trötthet när Helis sambo lekte med henne med en boll. Nu sover hon iaf gott!

Ovido - Quiz & Flashcards